vineri, 6 martie 2009

Leapsa loveste din nou

Vai LiaLia, ce mi-ai putut face. am crezut ca apuc si eu de la ultima leapsa sa scriu si altceva decat provocat. But you, foxy lady...

Cam asta ar fi pe scurt, ce a iesit din provocare:


Ce te face sa-ti lingi degetele?

pe langa clasicul ciolan cu varza calita si ardei iute, pe care l-as putea manca aproape oricand daca n-ar veni avertismente din zona ficatului, face mama o tocanita de cartofi la ceaun, extrem de simpla daca e sa ma iau dupa ingrediente, dar asta iese numai la ea acasa, si numai daca e facuta la foc de lemne; pestele in general(mai ales ca se mananca cu mana); pastrama de oaie pe carbuni, cu silva palinka si ardei iute, asa cum am mancat mai demult la Voinesti, Covasna; piersicile, alea un pic zemoase, bine coapte.. sunt printre putinele chestii care imi stampara setea in vreme de vara(sunt in stare sa mananc un kil de la piata pana acasa, cu orice risc - cu tricou patat cu tot)... cu tot puful lor care pe o colega o face sa i se sbarleasca parul, numai pe ala de pe mana ni-l arata(va sti ea ceva daca numai pe barbatu-so il lasa sa i le curete); nu-mi ling degetele, ca n-am dupa ce, dar mi le-as linge daca as ajunge in restaurantele carora le face recenzii Lola; retetele i le-am incercat in mare parte si chiar mi-am lins degetele. la partea cu restaurante deocamdata imi sug degetul ca un prunc.

Ce-ti incanta ochii?
vederea piticilor in aeroport, cand vin la mine, cum se inghesuie unul in altul sa imi spuna totul dintrodata, au freze ciudate si par un pic obositi; imaginea mandrii mele cand ma intorc de pe drumuri, de pe la vreun raliu, afumat si imbacsit; drumurile mele.

Ce-ti place sa atingi?
am o relatie aparte cu volanul, parca am mai auzit pe undeva chestia asta... ; ar mai fi cateva parti anatomice de care nu se cade sa vorbesc aici, ca ma-nfior tot, prefer sa pastrez pentru mine.

Ce mirosuri de incanta?
nu pot sa uit diminetile, cand aveam vreo 10 ani si eram treziti sa mergem la unchiu Nelu al familiei, care ne ducea cu caruta la afine. cum puteau mirosi fanatele, jumatate cosite, jumatate in picioare, ne udam pana la genunchi pe drumul catre unchi; ardei copti?; mirosurile padurii in general; mirosul de haine scoase la uscat in ger; eheee... multe sunt, dar de-abia acum ne desfundam nasul si o sa mi le aduc aminte prin trecerea anotimpurilor
LE: ca deja m-a lovit, dar doar ca amintire: mirosul de cafea. cafea buna... cand beau cate un expresso bine facut, senzatia ma intretine mult dupa aceea, e un aftertaste foarte placut.

Ce-ti incanta urechea?
e un pasaroi care imi canta la geam, de vreo doua saptamani s-a trezit iar, am crezut ca a plecat, dar a fost doar tacut peste iarna. are niste triluri ametitoare, il urmaresc si pot sa zic ca nu se repeta niciodata. incepe pe la 4 dimineata, io stau de nebun si il ascult, uit ca in 3 ore trebuie sa ma trezesc de-a binelea. in linistea diminetii, cu ochii inchisi, imi da asa o senzatie de atemporalitate in care pot visa treaz. dar o sa ma mut in curand si o sa imi lipseasca:(
torsul motorului, asta inseamna ca sunt pe drum :)
pasareasca piticilor, in prima zi de romania, cu accentul lor de middlands, cand nu-si dau rand sa imi povesteasca noutatile.

Dau leapsa mai departe lui DoDu, ca tot ajunge "acasa" de pasti, Ghrayadei, care imi incanta mie ochii cu fotografia ei, ceea ce inseamna ca ... mda! si lui Lucian, sa vad de ce-si mai linge lumea degetele prin Sibiu.

3 comentarii:

Anonim spunea...

O leapsa pe care nu o preiau, tocmai am spus ca nu, inante sa mi-o pasezi tu, nu intreba de ce ca nu ajung de Pasti acasa, ci dupa.

LiaLia spunea...

Să mă ierţi, dragule, că abia acum apuc să-ţi comentez delicioasa leapşă :) Eu am uitat de mirosul de cafea bună mmmmmm ... Avem şi noi, la curte la ai mei, o privighetoare care cântă la 5 dimineaţa dintr-un liliac. Amuţeşte totul şi simţi că îl atingi pe Dumnezeu pe haină. Superb! :) Îţi mulţumesc pentru efort :)

Miju spunea...

al meu cred ca e un mierloi