miercuri, 18 februarie 2015

Non recenzia unui film

Nu aveam de gând să mă uit la Fifty Shades of Grey prea curând, cred că, urmând exemplul Titanicului, îi venea vremea peste vreo 7 ani, dacă nu se va prafui într-atat până atunci, că nici pe torente n-o să mai fie găsit. Pentru că sunt dependent de facebook, vad acolo foarte multe recenzii(timesnewroman.ro, dilemaveche.ro, pana si mai puţin ajutatul hotinfo.ro-cronicipebune.wordpress.com, care, pentru ca am fost ispitit sa dau click pe linkul catre recenzia lui şi ce-am tras dupa primele 5 paragrafe, văzute mai mult fotografic, a ajuns în galeria -nu mi-l mai arăta vreodată-), şi, pe lângă recenzii, anunţuri ale celor din generaţia lui nr. 1 al meu cu vizionat 50 de umbre, sau că abia aşteptau să îl vadă.
Însă două poziţii, total opuse, m-au distrat în aşa măsura încât filmul ăsta va rămâne pentru mine interesant doar prin reacţiile pe care le inspiră(deşi, în alt plan de valori, un film cu nota 4 pe imdb.com nu poate genera reacţii la lumea pe care o citesc).
Prima reacţie e postarea unei prietene pe facebook:

Părinţilor de adolescenţi, ştiţi la ce filme stau copii la coadă să vizioneze? Am văzut zeci de posturi entuziasmate de fetiţe care urmau să meargă la 50 shades of grey. Să nu ne mirăm apoi!
să ne luăm ţara înapoi, zic eu
A doua e descrierea scurtă, tot pe facebook, a recenziei lui Marius Chivu:
Fifty Shades of Grey este mai pudic decît un videoclip cu Fuego. Ar trebui interzis celor peste 12 ani (sau celor care au făcut sex măcar o dată-n viaţa lor).
De urmărit şi clipul 5 Reasons Pornstars Hate 50 Shades of Grey, cu menţiunea ca 'hate' e un sentiment prea scump din punctul meu de vedere.

Deci, în cazul în care vă vine să mergeţi la acest film, propunerea mea e sa căutaţi Secretary, să vă faceţi comozi cât vedeţi filmul(Secretary, nu 50SOG), unde veţi întâlni multe feţe ale domnului Grey(căci, apropo, acesta este adevăratul domn Grey - James Spader), iar jocul lui Maggie Gyllenhaal face toţi banii(daţi pe băutură &...).

6 comentarii:

io-n Dushu Tau! spunea...

dadaaaa, the secretary este uhhhh :) grey am citit cartile, e un sandra brown un pic mai kinky asa :))

Orin spunea...

Non recenzia unei cărți: n-am citit cartea 50 Shades of Grey dar recomand în locul ei Almudena Grandes - Vîrstele lui Lulu, pentru incursiuni sexuale mai puțin ortodoxe. :)

Miju spunea...

stiam eu ca se poate si cu cartea :)))
nu vreau s- provoc neaparat, dar Monikozi si-ar putea da cu parerea, plus, ar merita un pic instigata sa citeasca si recomandarea ei. sa vedem o parere echilibrata, deci

m-am uitat cine e autoarea cartilor, e cea care a scris(sau contribuit) seria amurgul, de care nu stiu multe, doar ca mi se pare exces de vampiri si stiu ca e din gama cartilot pe care le citesc copiii mei, carti pe care eu nu le pot citi(cine stie, probabil, in afara titlurilor 'clasice', si sf-ul citit de mine acum 35 de ani ar fi parut la fel de anost ca si abundenta asta de vampiri/zombie, etc.), dar stiu ca lor le dau un fel de identitate si ii aduna
na. scriind astea de mai sus mi-a trecut prin cap ca dama autoare a gasit ca cititorii cartilor ei a trecut de pubertate si trebuie sa le livreze material de no... maturitate biologica?

Roxa spunea...

'Secretary' este the shiznit, cu coloană sonoră cu tot. Da' '50 shades' tot vreau s-apuc să citesc, că o carte proastă nu e atât de nocivă ca una mediocră. Mai intră şi fast-food uneori ca să apreciezi friptura la tavă, ştii ce zic? :D

Miju spunea...

stiu! haleluia, soro!

Moni Kozi spunea...

Domnu Mijuuu... m-ai provocat 'de curand' sa-mi dau cu parerea despre 50 shades... cred ca e timpul sa ridic manusa :D
Timpul si-a spus cuvantul despre valoarea filmului. Nu, nu l-am vazut si nu am nici cea mai infima intentie de a-l viziona. In capul meu dl Grey e un soi de Peteer O'Toole tanar (la varsta lui Lawrence...)
De citit, am citit doar primul volum. A fost suficient. Unu la mana: pana am terminat cartea am fost hipet-excitata :P Doi la mana: cartea nu e de citit in romaneste, intrucat traducerea este mai mult decat jalnica. Trei la mana: sper ca nu cauta cineva valoare literara in asa carte... ;) Patru la mana: nu am continuat cu celelalte volume pentru ca primul se termina cu un-happy end si mie asa mi-a placut.
Oricum, multumesc pentru provocare si ca in paragraful cu numele meu este si cuvantul 'echilibru'. ;) M-ai flatat si m-ai facut sa rad.
Abia astept sa mai scrii ceva.