sâmbătă, 16 martie 2013

***lepşe

la mine, odată ajunse, lepşele mor, că nu le dau mai departe
şi cea de faţă, leapşa cinefilă cu care am fost pleznit de pe raftul cu filme, va avea aceeaşi soartă. Apreciez doar faptul că m-a făcut, cumva, să scriu(ok, nu-i singurul vinovat, motivele sunt mai multe, să văd cât mă ţine)

primul film ale cărui momente în care se citea m-a impresionat profund a fost viaţa mea; nu pot pune poze, că de la primele impresii şi până acum eu am fost cel din spatele camerei foto, deci nu-s în focus. da' mi-a plăcut, mult de tot. n-am avut hamac, să citesc în el, şi sunt sigur că la cât sunt de împrăştiat m-aş fi înodat în el, ori aş fi plin de vânătăi, de la căzături.

***

o scenă memorabilă, şi asta va da cumva o notă felului în care îmi ţin arhivele, e cea din Threesome în care Josh Charles îi citeşte lui Lara Flyn Boyle în biblioteca universităţii, iar ea se...  mnoah, ăăă  .. topeşte. s-a apucat de citit până şi acel Baldwin care juca în film, fapt pozitiv, ni s-a arătat că există metode de a duce lumea la bibliotecă
i-aş fi citit şi eu


o altă fază pe care nu mi-o explic acum, pentru că mi-o amintesc pe Rachel Weizs citind aici, la piscină, e din Stealing Beauty; cred ca e din cauză că mi-ar fi plăcut o vară în Toscana în care să ajung să citesc, că o vară e destul de lungă pentru a-ţi ajunge timpul să intri în dispoziţia de citit(să nu zic reading mood, da?). totuşi am găsit o imagine dintr-un moment în care se citea, iat-o:
ohh, Liv...

acum să las la o parte fetişurile şi alte obsesii personale şi să vă arăt filmul din care, cred eu, toată lumea are măcar o amintire cu cartea, ză book!
Deads Poets Society:


e târzu' acum, deşi am trei cărţi deschise(inclusiv pe readere digitale), avansez foarte greu, îmi trebuie acea atmosferă pe care mi-o închipui în vara toscană, din care prind, foarte rar, duminica dimineaţa, cât toţi ai casei încă dorm. şi eu înţepenesc înfrigurat pe undeva prin casă, cu cartea în mână

4 comentarii:

Orin spunea...

Ce recomandări faine, Miju! Va trebui să caut filmele, să le văd! Și Honey mi-a zis de Dead Poets Society și tot n-am ajuns...

ghrayada spunea...

nu ma dau in vant dupa carti citite in filme, chiar era sa spun ca mi se pare un fel de fandoseala da' mi-am amintit si eu o scena pe care o ridic la rang de faza mea preferata cu carti din filme - Bradley Coooper in http://www.imdb.com/title/tt1045658/. nemultumit de final arunca prin geam cartea. se incadreaza la subiect?

Miju spunea...

Sita, da' pana la urma a reparat geamul, baiat cuminte, nu?
apropo, relatia cu cartile in filmul asta e tare misto, era mai, mai sa ma apuc de dans :D

ghrayada spunea...

:)))) niciodata nu e tarziu. parca te vad la vreo 70 de ani dansand tango... sexi, normal.