vineri, 18 decembrie 2009

Miju si Moju, o relatie cu scadenta

Scadenta e, dupa cum bine va puteti inchipuiti, aceasta saptamana. Desi relatia e permanenta, are termene clar stabilite pentru anumite activitati.

Au aterizat copiii cu bine, in plina iarna - din ploioasa Anglie, azinoapte au ajuns si in Sibiu, intamplarea face ca s-a oferit un unchi de al lor sa ii aduca din Bucuresti, oricum venea acasa pentru sarbatori, astfel nu am mai facut eu acest drum. Eram pregatit pentru expeditia asta, in fiecare iarna o fac, dar, multumesc de oferta, unchiule :)

Acum, bai mare, tensiune care dureaza de ceva vreme, ce sa puna mosu sub brad? unele sunt luate, dulciuri sunt, fructele vin proaspete(chiar daca acum se gasesc portocale pe toate gardurile, nu pot sa nu pun cateva fructe sub brad, deh... amintiri placute). Dar in afara de calculator, pe care il au tot timpul la dispozitie, cu ce jocuri vor ei, xbox si playstation, care sunt deja comune(multumita mamei lor, care in uk le-a asigurat demult aceste jocuri)... ce-ar putea sa mai aduca mosul? Carti in romana, sunt. Jucarii? unor copii de 9 si 11 ani? E o linie destul de sensibila, vorba englezului, pana la a fi acuzat ca ii dau inapoi cu varsta. Roboti, masini, arme de tot felul primesc de cand au inceput sa umble.

Dileme? bine-ati venit pe coltarul lui Miju :))
razgandeanu
nehotarici
etc...

Am intrat la Orin s-o intreb ce sa fac, dar, scriind, mi-am dat seama ca ar fi mai potrivit sa scriu aici. M-am mai razgandit eu cateva ore si pana la urma, ceea ce nu parea o solutie, a fost o rezolvare. I-am sunat pe pitici, cand erau inca prin B, si i-am intrebat ce i-au scris mosului. Mi-au raspuns fara pauza ca nu i-au scris inca, deci n-au cerut nimic. Foarte bine, problema rezolvata.
Si mai rezolvata o sa fie azi, cand o sa ii scrie :))

ps: dupa cum ii spuneam cuiva drag de planurile mele, pe care tot eu le faultez, mai am in buzunar la ora asta bani de un bilet la loto si un pachet de tigari - din perspectiva asta pot incepe sarbatorile, nu? hai mojuuuu!!! [aplauze, fluieraturi de incurajare]

6 comentarii:

io-n Dushu Tau! spunea...

mojule? copii nu mai vor in ziua de azi biciclete, role, patine de gheata, mingi de trozbal si alte mizerii care ni le doream noi?

Orin spunea...

Ai mei (7 şi 9) sînt încă foarte mari fani cuburi Lego mici dar nu cred că îţi ajung banii de bilet, poate dacă laşi şi pachetul de ţigări mai iese ceva! Sînt curioasă ce îi vor scrie Moşului... :)

Oama spunea...

Dacă au de toate, io le-aş lua prostiuţe haioase (da' ieftine :) de la un magazin de şotii, aş împacheta pachetul/pachetele bine, bine şi l-/le-aş plasa sub brad :) În fond şi la urma urmei, io cred că cel mai mare cadou e că sînt cu tata, nu? :)

Tii, mă aud şi nu-mi vine să cred de cîtă înţelepciune dau dovadă :)))

Blonda... spunea...

Cre ca gasesti tu prin camara niste slana si ceapa rosie, pe care sa le pui intr-o ladita frigorifica, pe care sa o impachetezi cu hartie cu Moju si sa o legi cu o funda mare. ;) Venind din strainatate, s-ar putea sa aprecieze. Eu cam la asta visam cand eram prin desert :) dar na, io am o varsta ceva mai venerabila decat Mijuletii :))

ghrayada spunea...

daca le-ai spune ca anu asta Moju are 4 zile concediu fara salariu?

Miju spunea...

@ghrayada, daca moju e in concediu, indiferent de care, inseamna ca e liber sa stea cu ei. confectioneaza ceva impreuna(daca se ia curentul si nu mai stau lipiti cu ochii de tot felul de ecrane) deci se poate si mai mult :D

@blonda, putem imita desertul ala, oarecum, daca poti deveni acum nostalgica, dar invers: ne punem toti turceste cu curu'n zapada, avand in mijloc o plita pe carbuni pe care sta aburind un ceainic imens, plin cu [ceai] vin fiert si langa, un platou cu mezelicuri. na' moj ghiaur!

@oama, cel mai de apreciat e intelepciunea care iti vine la momentul potrivit :D multumesc!
(acum cica trebuie sa cumparun ou kinder, sa mananc ciocolata din el, sa bag un cartof si sa impachetez totul frumos la loc :D)

@Orin - daaaa, lego! mai am o barca de interventie construita pe undeva, foarte interesant si jocul asta cu lego :)
la ai mei problema era ca se plictiseau repede si imi cereau mult prea des ajutorul(ca si la jocuri pe oc, cand strigau: taaatiii, hai scoate-ma din levelul astaaa!!!)
mojul a strigat. adica a primit mail; codrin a inceput ca ar vrea un puzzle(dupa aceea a zis, tot mosului, ca de fapt si-a adus puzzle cu harta lumii de 1000 piese si ar vrea un monopoly); tudor ar vrea un telefon, dar nu-l va primi aici, ci poate in anglia, aici nu ar avea la cesa il foloseasca, au unul amandoi pe vodafone. o sa primeasca ceas cu ben ten sau spiderman si alte mici chestii(eram pregatit de la prima varianta cu niste puzzleuri cu scooby doo, erau mari fani)

@dush - sa stii ca ana la urma copiii tot copii raman. bicicleta si rolele, din cauza de sezon tot in anglia or sa le primeasca, nu neaparat de mos. cel mare a ochit deja un bmx