vineri, 13 noiembrie 2009

Poveste de Noiembrie

Sunt un ghiaur, un pagan care nu se dezminte. De Sfantu Miju am fost intrebat de bunii mei prieteni ce vreau sa primesc cadou, sa nu se trezeasca ca mi-au venit toti in poarta cu aceeasi sticla de coniac*. Hehe, de cand asteptam intrebarea asta; zic: oala sub presiune, kukta, oala minune. Ca de asta n-am prin bucatarie si tare-mi trebuie la anumite chestii(slow food cu acceleratu'). Asta am vrut, asta am primit. Plus o dracena intr-un foarte frumos ghiveci imbracat intr-un cos de nuiele. Prietenele prietenei mele, rudele, amicii, cunostintele, vecinii si colegii au inceput, pe rand sa se intrebe, care mai pe ascuns, care mai pe fata, daca nu cumva sunt pe invers. Stiti voi...
*coniacul l-am dat eu
Dupa cateva zile, cu creierul plin de pofte, intru la macelarie si-mi iau un ciolan, sa incerc oala minune, nu? ca tot la ea imi statea capul... ajuns acasa, scot minunea din cutie si ce sa vezi? Turceasca... cu instructiuni scrise intr-o carticica in nustiucate limbi, dar fara referire la porc. Turcu' sincer da acolo instructiuni cum s-o grijesc, cum s-o folosesc si cam cat trebuie folosita pentru pui, vita si descendenti, legume, etc, dar la porc, trimiteri directe din folclor. Io, ghiauru', bag dupa instructiuni pentru vita oala cu ciolan in functiune si astept. 50 de minute. Si cu precipitatii in gura si usor obosit, ca in acelasi timp am facut si o varza calita, sa am cu ce sa garnisesc drive testul oalei, trag de ciolan. Nimic, proabil era batran ca Lucy, asa ca i-am mai administrat o cura de vita. Si a mers, uuuhaaa, ca abia astept sa ajung acasa sa incalzesc urgent si sa trantesc ce a mai ramas langa cateva linguri de smantana si un ardei iute. Poze nu va pun, ca azi, vineri treispe, nu vreau sa aduc food porn pe blog.

PS: sa va zic ce imi doresc pentru urmatorii sfinti ai lui Miju? ca ai mei au fost generosi si mi-au dat nume sa umplu calendarul de stelute...

7 comentarii:

Lucian spunea...

ar fi fost bune si niste poze, asa doar mi-ai facut pofta. macar stiu ce voi manca data viitoare cand ajung pe la vreun restaurant :)

aalexandraa spunea...

Nu stiu cand a fost fericitul eveniment de te-ai pricopsit cu oala, dar iti spun si eu sa ne traiesti multi ani fericiti. si pe langa asta, sa ai in continuare "inspiratiune" ca, doamne, mult imi mai place blog/ul tau. reusesti sa ma faci sa zambesc de fiecare data :)

Blonda de la Marketing spunea...

La multi ani fara reparatii capitale, Mijuleee!! :) (cu oaresce intarziere, pe care sper sa o ierti, Blonda e cam zanateca zilele astea si nu si-a dat seama ca Sf. Miju s-a sarbatorit duminica trecuta :D)

Lola spunea...

Dar zau, ce-are vineri 13 cu pozele? Hm.

Jenika spunea...

Coane Mijule...
Pe unde or umbla piciorusele alea dragute ale matale sa beau si eu din vinul ala ars...adica cognacul de rigoare???
Hai sa ne traiesti si ia sa prestezi niste fotografii macar de la farfuriile utilizate in procesulvarzei calite si a osului din dotarea kuptei...
Ai laviu !!!

oama şi ficăţeii care îşi aşteaptă rîndu' în frigider :) spunea...

Haoleo, nu te-am urat la vreme! Să nu te superi - io nu-mi amintesc nici cînd îi sfînta Oana :))) Să-ţi fiarbă bine oala, să ajungi de toată fala şi să-ţi găseşti asistent foto (pe nume Lala sau Carla, rima să iasă :))) Hai noroc!

Miju spunea...

Vineri treispe, ghinion! n-am facut poze; o referinta gasiti mai jos, intr-un post din iunie, cam la fel arata si pot spune ca si la gust a fost la fel. am incercat ieri sa fac niste poze, eram la rally show Sibiu 2009, dar dupa primele doua cadre acumulatorii si-au dat sfarsitul. sunt sigur ca in fata farfuriilor colorate arfi cazut si mai repede. acum, cu acumulatorii incarcati o tai la tara, cel mai mic nepotal familiei implineste un an si sper sa am destula lumina sa pot prinde macar un zambet. ma uit afara si vremea vad ca nu ma ajuta deloc. o sa ma iluminez eu cumva :)

Multumesc de urari, promit ca o sa le fac fata :D