ca sa imi treaca de scurta nebunie in care am scris de politica aici, m-am asezat frumos in bucatarie si, cu geamul larg deschis, in compania unei bune tuici si a unei sonde mari cu apa minerala, m-am apucat de, pentru mine, una din cele mai relaxante activitati cu putinta. si anume gatitul
ficatei in ceapa, stins totul cu vin si orez(sec):
o reteta destul de rapida, cu satisfactii garantate. uhhh, acum trebuie sa sting iar cu vin ...
PS: pe scurt, reteta - o tavita de ficatei de pasare(cam 500 grame), 2 cepe mijlocii taiate julien, 2(trei...) catei de usturoi tocat marunt, ulei, un pahar de vin alb, sare+piper; la foc mediu, intr-o cratita/tigaie larga se pune usturoiul cand incepe sa se incalzeasca uleiul, cand incepe sa sfaraie se pune repede ceapa peste el si se amesteca sa nu se arda, usturoiul ars asa e amar si nu miroase tocmai bine ; cand ceapa s-a calit un pic se adauga ficateii(spalati, taiati dupa inchipuirea fiecaruia) si se amesteca in asa fel incat ficateii sa fie prajiti un pic(isi schimba culoarea) pe toate partile; se pune capacul se da focul mic, cat sa fiarba inabusit totul si, cam in 15 minute(la mine) cand consider ca ficateii sunt bine patrunsi, adaug sare, piper, paharul de vin alb, maresc puterea focului si mestec sa nu se prinda, pana scade un pic sosul inmultit cu vin. La orez, hiba mare, trebuie sa fiu urmarit cand il fac(apropo, imi trebuie un asistent foto, nu-mi place sa pun mana umeda pe camera foto si uneori n-are cine sa imi toarne in pahar...)
10 comentarii:
Mnia mnia mnia, pare bun tare :). Chipitap, Mijule! :))))
Stai aşa că nu mi-ai zis reţeta! Ce faci? Căleşti ceapa, arunci ficăţelu' şi stingi cu vin? Doar atît?! Că prea bine arată! Îmi place şi farfuria ceea cu tri zbenghiuri şi doo fire de iarbă :))))
blondadelamarketing: i will, I will... :D
Oama, sper sa incerc sa trec la faza urmatoare, in care eu pun zbenghiurile si firele de iarba in decor, sa renunt la farfuriile gata decorate; desi imi plac foarte mult astea. am pus update cu reteta? ha!
Miami... orice e cu orez sună nemaipomenit pentru mine! Trebuia să mă fi născut în China :))
No aşe :) Mulţam fain, îmi fac şi io şi te anunţ cum au ieşit! Cu orezul (io-l călesc în puţin unt, acopăr cu zamă de la supă, îl bag la cuptor şi-l las în pace :) Asta pen' că pe aragaz îmi iese mereu terci :D
P.S. M-aş oferi de asistent, da' nu ştiu cum rezolv problema cu distanţa... Poate găsesc în "Harry Potter and... " vreun hocus-pocus pentru teleportare :)
Addenda: "Cu orezul mă descurc" am vrut să zic, da' am păpat o bucată de propoziţie :)
test
de blog nu de ficat :)
Mijule, nu mă prea omor eu după ficăței, dar farfuria îmi trebe și mie modelu :D Te pupez!
Coane....
Pai se poate ...???
Lovitura la ficat???
Asta nu se iarta...ai sa vezi...
:)
Buuuun :) Am scăpat un pic prea multă sare, da' mă declar mulţumită:) Mulţumesc de reţetă!
Trimiteți un comentariu