miercuri, 16 septembrie 2009

Viata nu e o loterie

Joc la loterie, la 6/49, de multi ani. Aceeasi varianta plus un numar la Noroc, nimic mai mult. N-am scos cat am bagat, zic doar ca-mi joc sansa si ca imi las cotizatia saptamanala pe... (puneti voi ce considerati ca merita aici).
La alte jocuri de noroc nu am participat, am fost doar observator al unor situatii dramatice sau anecdotice, dupa caz:
- muierea unui cioban pleznita de sot in gara, pentru ca a jucat banii de drum la alba neagra unor nenorociti foarte convingatori(pentru ea);
- un student naiv care si-a pierdut pana si haina de pe el, intr-un joc absurd cu ghiuluri si asocieri ad-hoc, pe strada;
- apartamentul de trei camere al familiei, pierdut in seri interminabile la bingo de mama unui cunoscut de al meu, profesoara;
- banii unei biserici de cartier, adunati cu grija de la enoriasi piosi, prapaditi la caritas;
- banii de acoperis ai unei asociatii de locatari, scosi inzeciti si bagati la loc a doua zi la fni, dusi in ghearele vantului;
- nu pot sa uit imaginea celor trei cartofori, doi frati si fiul unuia dintre ei, care s-au intors dupa o noapte de poker cu salariile, totusi, intregi si patru purcelusi de lapte la subsuoara, crezand ca se fac fermieri(stateau la bloc, au trezit toata strada cu guitaturile potului)
- un cuplu in care ea a crezut ca salveaza 'situatia' invartind banii, mai ales in jocuri de noroc, iar el a crezut ca salveaza lumea, vindecand-o pe ea. Acum nu mai sunt impreuna.

Am auzit ca fascinatia castigului in jocurile de noroc orbeste. Ratiunea e trecuta pe un plan secund si folosita doar la scuze, in cazul esecului, care e cel mai des intalnit. Oricum e o poveste veche de cand lumea. In visele mele chucknorrisiene pun bombe la anumite asezaminte ale pierzaniei, sali de bingo(cele pe stil romanesc, nu la alea de biserica, occidentale), unele asazis cazinouri si locuri in care sunt puse aiurea slotmachinile. Stiu cine e chuck norris si sa zic doar "live and let live" e deajuns.

Duminica am fost la loto in cartier, sa depun taxa saptamanala. In agentie au montat niste jocuri mecanice, sau pokere electronice, chiar nu stiu cum se cheama in romana. Fiind ora la care lumea iesea de la biserica, era inghesuiala mare, probabil acum enoriasii prefera sa riste individual. La o masina de asta statea un tata care isi tinea in brate fiul de maxim 8 ani si ii arata pe ce taste sa apese, il invata sa isi joace "creditele"... Am innebunit pe loc. chuck norris mi se zbatea in camasa, facand valuri. din zvacniri i-am tras unei babe un cot in ochi, aceasta, panicata, isi cere scuze, ca tocmai s-a aplecat si ea ca si-a scapat ochelarii pe jos, eu ma fastacesc, il scap pe chuck, imi cer scuze si plec, lasandu-i pe toti in plata domnului.

4 comentarii:

io-n Dushu Tau! spunea...

io nici macar la loto nu joc. prefer de aia 10 lei sa ii iau biscuiti la catel, la v'un copil etc

ghrayada spunea...

:)))))
si cotizatia?
da' cu baba ce-ai avut????

eu n-am mai jucat de 15 ani cred...

Oama spunea...

Ioi, mi-ai amintit de un prieten bun care s-a gîndit să cîştige minute de telefonat, credit de la Connex pe vremea cînd existau. Alege el să joace un joc cu trimis sms-uri. Trimite primul sms (cu suprataxă, avantaj operator de telefonie mobilă): "Joc". Primeşte mesaj: "Alege un număr". "98", trimite el. Primeşte răspuns: "112. Nu ai cîştigat, mai încerci o dată?" :))))))

Io cam aşa văd jocurile de noroc :)))))

Miju spunea...

Io', asta e, am zis mai sus ca e un fel de taxa pe... si incerc sa ma restrang la asta. cand apuc sa pun, ca acum, de cand au bagat doua extrageri saptamanale la 6/49(joi si duminica) refuz sa pun pentru joi si daca am scapat intr-un long weekend, scap si de cotizatie, ca uit.

@ghrayada, cu baba nimic, a contat mai mult vina ei ca neatenta, varandu-si ochiul in cotul meu, decat neastamparatul chuck. tot chuck mi-a platit si taxa, mi-a zis ieri dupamasa, mi s-a strecurat in plin trafic in masina, cica sa ma ajute cu soferii dementi. i-am luat biletul(necastigator, normal) si pe el l-am impins in cosul de piata al unei pietoane care traversa neregulamentar.

Oama, heheee!!!
imi pare rau ca s-a fript astfel amicul tau, dar in general escrocheriile pe telefon sunt cam la fel de absurde. hai ca el s-a prins si inca se mai distreaza, dar sunt tone de creduli care sunt convinsi ca li se intampla o minune de fiecare data cand pierd :))