joi, 6 august 2009

Miju schiop



Dupa ce am reusit sa stau departe de lumea virtuala, asa cum se vede in postul anterior, am ajuns sa stau departe si de cea cunoscuta fizic. De aproape doua saptamani stau prin casa, cu cracii in sus, din cauza unei entorse de gradul 4. Nu stiu ce inseamna asta, vorba unui prieten, - 4 asta e pe o scara de la cat la cat... gravitatea creste catre 3 sau catre 5?, stiu doar ca o jumatate de ora de topaiala, ajutat de baston, imi da dureri destul de mari, asa ca stau cat se poate in pat. Am vazut pana la 7 filme pe zi, am incercat cat s-a putut sa stau departe de internet, ce ma deranjeaza cel mai mult e ca nu mi-a venit pofta de citit :(
Cum am reusit? am dat o fuga cu copiii, 4 la numar - doi ai mei si doi nepoti, la foarte cunoscutul strand din orasul natal al lui Jenica. am plecat pe o caldura sufocanta, ca dupa o jumatate de ora de stat acolo sa se faca bezna sub amenintarea unui potop. sa mai zic ca e prima data cand am calcat acolo? in 35 de ani de stat la cativa kilometri de? am gasit un strand foarte curat, plin de lume, oameni faini, adica nu m-au ucis cu manele sau calcat in picioare, chiar o placere sa mergi acolo. am auzit o lauda a unuia de pe acolo ca aleile, bazinul si scarile sunt vopsite cu vopsea de vapor, o minunatie. o minunatie pe care avea sa o afle si glezna mea, stand troznita sub aproape 80 de kile de rest de corp mijulesc.

La ultima iesire din bazin, am lasat copiii inca 15 minute sa am timp sa strang bagajele sub amenintarea furtunii, pe ultima treapta la iesirea pe iarba, am ocolit niste copii si szzbang! trossc! am cazut ca o placinta, nemaiavand de ce sa ma tin, alunecand pe marea investitie, vopseaua de vapor, udata din belsug de cei care au urcat inaintea mea. m-am tarat pana la patura, am reusit sa adun copiii, am plecat sustinut de cel mare al meu(ee..... mare, se vede efectul supelor chinezesti si al crisps-urilor din anglia, chestii pe care le baga tot timpul in el acolo :|) si cat eram pansat de duamna asistenta de servici acolo, am asistat pentre lacrimi, care de durere, care de ras, la spectacolul pe care mi-l ofereau copiii, incercand sa imi arate cum am cazut; isi incolaceau picioarele in cele mai imposibile moduri cu putinta si se prabuseau care mai de care mai artistic. plus ca am mai vazut in direct cateva victime ale vopselei de vapor, din fericire aia stiau sa cada, nu ca mine, aveau numai julituri. Am avut noroc cu niste prieteni veniti acolo, care puteau conduce amandoi, el mi-a condus masina pana acasa, eu nu mai eram in stare.

Si am stat cuminte dupa aia. in afara de 4 zile petrecute la Campulung, la Muscel Racing Contest, unde am castigat concursul de cel mai schiop oficial, competitorul meu fiind bagat in ghips cu doua zile inainte si nu s-a mai prezentat. nu mai dau detalii de cum m-am descurcat, oricum, la cat imi tataie fundu, nu stateam acasa mai linistit decat acolo. mi-a placut mult la campulung :)

e, coane Jenika, am bagat magarul in priza?

*Miju out!

9 comentarii:

io-n Dushu Tau! spunea...

no..sanatate mijule...nu mai fa d'astea...daca vrei sa meri la un kineto da de stire...face fff bine ;)

rhodos spunea...

io zic data viitoare sa mergi numai pe vopsea din asta ieftina ca ai mai mare aderenta pe bucatele de rugina :)))
sanatate multa Mijule si sa ne vedem cu bine :)

Miju spunea...

@dush, chiar la kineto n-am ajuns, dar in drum spre campulung am intrat la o doamna din codlea, mare reparatoare de oase si articulatii, am iesit ud leoarca de acolo, m-a gasit ca am facut un endem frumusel si a inceput sa mi-l trateze, dar mi-a si pus mare parte din articulatii la loc. la intoarcere din campulung la fel, pot sa zic ca datorita ei acum calc binisor(dar nu prea mult, trebuie inca sa menajez locul)

@rodi, multumesc de urari. cat am alergat prin munti dupa magari si dupa lemne pentru foc o saptamana n-am patit nimic, cu toti bolovanii si pantele alea abrupte, se pare ca civilizatia ma strica :))

jane spunea...

7 filme pe zi X 14 zile?!?!
zi-mi care ti-a placut cel mai mult (-:

Miju spunea...

ice age 3, vazut in compania copiiilor :)


totusi, 7 a fost maxim; m-am bucurat sa revad filme de genul 'cantaretul de jazz' si 'prietenii lui peter' pe tv 1000. din pacate n-am avut o sursa de filme ok, ca am o lista destul de lunga de filme de vazut

Lola spunea...

ar trebui sa porti un bandaj elastic strans. nu stiu daca doamna din codlea era doctor sau moasa, dar cu asa entorsa nu trebuia sa calci pe glezna aia fara suport. intr-o saptamana o entorsa ar trebui sa fie total vindecata, fara dureri dupa 2-3 zile.
vezi un doctor adevarat, fa o radiografie, pune bandaj. si nu fa ca romanu': "las'ca trece".
sanatate!

Miju spunea...

multumesc Lola si bine ai venit la mine pe coltar :)

e legata cu fasa elastica in mare parte din timp, cand ma deplasez, altfel, in timp ce am fost la doamna din codlea era prea umflata pentru a fi bagata in ghips sau imobilizata altfel. ea mi-a facut mai mult 'drenaj limfatic'

Jenika spunea...

Mijule......
VEzi cum esti???
Faci ce faci si e vina mea ca ai cazt la bazin la mine in oras....
:))
Da ...si raspunsul corect este intr-adevar vopsea speciala pentru vapoare...rezistenta la tot felul de intemperii si ape...
Poate asta o fi fost cauza...sau poate vro madama tinerica si la sutienul gol...???
Hai spune e tot!!!!!
GLumesc coane...
Multa sanatate si chiar nu iti dau nici un sfat...o sa stii tu mai bine ca mine cand o si vremea sa pui piciorul in pamant.
Sanatate.... si servus mult....
Jenika out!!!

LiaLia spunea...

Aoleo, Mijuleee!!! Lipsesc şi eu puţin şi aşa te găsesc? Eşti un fel de căţeluşu şchiop acu? :D Te pupez şi sper că deja eşti ffff bine pe ambele picioare bipede!