miercuri, 13 mai 2009

Siii... castigatoarea eeee ....Russia!!!

Nu-mi plac rusii. Poate si din cauza ca m-am lenevit in ultima vreme si nu mi-am mai creat spatiu/timp pentru lectura, asta fiind primul meu contact pozitiv cu "entitatea" russia. Russia e un personaj foarte contradictoriu din punctul meu de vedere; simplu spus, vazuta doar ca o fiinta umana, are calitati de la 'branza buna in burduf de caine', trecand pe la 'toata lumea e a mea', pana la 'o zana rea, da' buna maaa!'.

Aseara, prea somnoros sa ma pot concentra la un film, sa nu mai zic de citit, am lasat televizorul sa mearga pe semifinalele eurovision; evolutii penibile in mare parte(e o mare grozavie sa inghesui artistu' votat de cate un popor in nici trei minute, sa faca si balet si parada, sa mai si cante in fata unui public incalzit inainte de cinestie ce popor din atat de eterogena europa. masline cu reni :-s. sau invers...). O mica paranteza aici, evolutia romanilor, desi piesa mi s-a parut tare nepotrivita inainte de concurs, de genul hai sa oferim fetite voioase(versurile 'my hips are ready to glow' si 'balkan girls party like no other', bine, citate aproximative, spun aproape tot) si cam atat, mi s-a parut chiar buna, comparativ cu restul aparitiilor(in afara israelului si finlandei); asaaa, gata cu paranteza de surprindere pozitiva.

In timpul in care calculatoarele au macinat si cernut voturile s-a produs russiavisionul. O aparitie scenica, pentru mine cel putin, impresionant electrizanta. Rusii chiar au dupa ce sa fie nostalgici; perioada in care au dominat o parte din lume in care, dupa un model clasic deja, nu apunea soarele niciodata, bate la fund de departe orice s-ar spune acum de globalizare. Si-au spalat rubasca din Kurile pana in Caraibe, faceau planuri de excursie lejera de genul 24 de ore pana la Paris si vopseau luna in rosu. Toate astea avand in fundal sonor Corul Armatei Rosii. Io cad in cur de fiecare data cand ii aud si ii vad, aliniati acolo, in spate, cu caschetele alea ilare. Si in fata au ori un tenor de-al lor, ori pe TaTu... ori Leningrad Cowboys si canta de-ti impresioneaza si ficatul. Nu stiu vreo natie, daca asa li se poate spune rusilor, care sa poata face un astfel de show, scurt, dar doveditor de ce sunt si ce iubesc ei. De la Katiusa la Those Were The Days. Si TaTu(care imi plac foarte mult, mai ales compilate cu Rammstein) intr-o aparitie de genul ten years after.mmmda, those were the days...

10 comentarii:

LiaLia spunea...

Hihihi, mie mi-au plăcut avionul şi tancul gonflabile :D Corul armatei ruse e genial de fiecare dată :) Dar să aducă ei Cirque du Soleil să facă nebuniile alea magice ... sunt daţi dracu ruşii ăştia :)

Miju spunea...

ce? au fost cirque de soleil acolo si eu n-am vazut? oau, ia sa zappez un pic pe youtube, sa vad ce s-a mai intamplat...


dap, tancul si migul roz, gonflabile aratau extraordinar flancand corul ala mare :)

LiaLia spunea...

Domnu-le, vezi că te aşteaptă o leapşă pe la mine :)

Ioan Castil Valeda spunea...

Am venit la cafea. :D

Miju spunea...

la ora aia numai cu whisky.

sau cu coniac, daca nu ma insel asupra persoanei :D

Ioan Castil Valeda spunea...

Oh, da, un coniac este bun chiar si virtual.
Pe timpul lui ceao imi placea Miorita Brandy, facut numai din distilat de vin invechit, dar acum l-au falsificat si pe asta.
Cand vedeam dupa revolutie ca toata lumea bea Napoleon cumparat de la tutungerie ma apuca sila.

Jenika spunea...

:)

Jenika spunea...

Postul tau chiar merita asta....
Sper sa nut e superi... tare...
:)

http://www.youtube.com/watch?v=maOtX4tXyb4

:)

about2run nelogat spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=0lNFRLrP014

sau asta, nu?

Anonim spunea...

Along with the 2008 Beijing Olympics approaching, [URL=http://www.northfacejacketsforsale.net/#1336]www.northfacejacketsforsale.net[/URL] the national athletics will become a hot social life layout. Sports are going to generally always be popular among mass people, that can bring [URL=http://www.northfacejacketsforsale.net/#1119]links[/URL] consumption to some climax. Among every one of the features, the sports function will be additional outstanding.