joi, 18 martie 2010

fotbal?

aseara, veniti mai tarziu acasa, pana sa imi vina cheful de altele, am deschis televizorul direct pe tvr1. si vad acolo un teren de fotbal pe care unii in tricouri ros-albastre jucau cu altii in tricouri albe cu un pic de rosu; nici nu apuc sa schimb pe alt canal ca ros-albastrii dau gol. comentatorul, sec: 2-0. pentru ca peste zi, in masina si ceva comentarii pe la birou, am aflat ca o sa fie marele derby steaua-dinamo, imi zic ia uite cum se intoarce roata, bate steaua, nu dinamo cum s-a laudat mai devreme si o sa ma laud a doua zi ca m-am uitat la sport, spunandu-i colegului meu dinamovist: na! mai apoi, dupa ce dau pe alte canale, fiind rugat sa vad daca sunt ceva stiri din tennis, vad in banda de jos steaua-dinamo 0-2. hoopa, eu la ce m-am uitat? dau repede inapoi si vad ca m-am uitat la Barcelona-Stuttgart, care jucau in culorile cu care eram eu obisnuit cu steaua-dinamo in copilarie. si castiga steaua, normal.

n-am facut aproape deloc sport in viata mea, cand eram mic, cum am aflat mai tarziu, din cauza unei hibe, oboseam destul de repede si nu puteam sa vad ce e distractiv in asta; nici mai tarziu nu n-am putut fi astfel amator sau fan al vreunui sport, patimile si interminabilele discutii despre fotbal, in primul rand, care se petreceau in jurul meu am pus-o pe seama nevoii de circ, asa ca poate fi scuzata atata timp cat nu ma implica si pe mine. s-a schimbat un pic situatia cand am inceput sa stau cu actuala stapana a domeniului. a descoperit ceva ce eu nici nu stiam ca exista, adica in setarile televizorului meu nu era nici un post de sport salvat si s-a apucat tacticoasa de treaba si mi-a bagat vreo cinci sau sase de la 0 in jos(0-99-98-etc.) sa ii fie la indemana, ca se uita la tenis, ski si... si mai era ceva. mi-au migrat, cu ocazia reorganizarii, in zone mai putin accesibile degetului pe telecomanda posturile de desene animate, vh1 classic si un post cu nume de condimente, din care acum mai caut uneori doar vh1.

8 comentarii:

Orin spunea...

Nu mai ţin minte de cînd nu m-am uitat la sport, fotbal în nici un caz! A fost o vreme cînd mă virusase ex, cu sumo, foarte fain de urmărit, la ăla m-aş mai uita şi acum! :)

Miju spunea...

am vazut o poza facuta in pauza unui meci pe stadionul fc barcelona. ziceai ca esti in sufragerie, lume relaxata, discutii, atat cei mari cat si cei mici erau bine imbracati, in felul ca nu era nimic strident... la un asemenea meci mi-as duce si eu copiii cu placere :)

Tanti Jeni spunea...

dacă prinzi ESPN Classic, îți recomand cu căldură meciurile retro de la campionatele mondiale de fotbal. Un deliciu! Pele, Garrincha, Bobby Moore, Ferenc Puskas, Beckenbauer, Platini, Cruyff, Kempes, Rossi... ehei, ce vremuri...

Miju spunea...

ahhh, TJ, m-ai ucis!
sigur nu vrei sa stai de vorba cu stapana domeniului? sa schimbati impresii? gatesc eu, promit! :D

silavaracald spunea...

Nu-ti place sa te uiti in nestire la sport, pe TV? Rusine!!!
Dar, mai ales, felicitari! :)
Iar programul ala cu "condimente", e educativ cateodata! ;) Numai ca nu poti folosi cunostiintele acumulate privindu-l decat daca ai in bucatarie o masa solida, ca-n "Postasul suna intotdeauna de doua ori"... :D

Miju spunea...

nu, chiar nu ma atrag deloc sporturile vazute la tv. foarte rar, depinde de companie, ma mai uit, e antrenant. si calitatea meciului conteaza, la handbal si, mai rar fotbal.
ala cu condimente l-am prins intr-o noapte de curand, cand ne-am intors acasa tarziu, s-a stricat de tot. ar face concurenta cu succes industriei romanesti de extractie a petrolului, dar cam atat. din pacate

silavaracald spunea...

Ai dreptate! Rutină, transpiraţie şi lipsă de imaginaţie! Nimic nou sub soare de la Kama Sutra încoace. Ba, dimpotrivă! Sau, poate oi fi eu calată mai mult pe cuvinte decât pe imagini, cine ştie... :)

Miju spunea...

inca mai cred in imagini, stii ce se spune, sunt unele care valoreaza o mie de cuvinte. dar astia au trecut intr-o era industriala care mie mi-a scapat. plus, cu imaginile, dar nu cu astea date acum la tv, vin generatii care au nevoie la randul lor de emanuellele lor, ca doar n-or sa invete din greselile noastre, oricate le-am spune :))

ce sa mai zic de cuvinte? imi plac atat de mult ale tale, incat imi pot "pictura" scena din orice unghi vreau eu :)