mda, m-am dezamagit si pe mine. din ce urma sa fie un peste la gratar, a ajuns doar un pastrav(2 si-un sfert de var oceanic) la cuptor, cu mamaliga si sos de usturoi, ca mujdei nu-i pot zice la cat a fost de complex. alegerea mea e de fapt o recidiva, am mai facut asta aici, dar de data asta a fost mult mai bun. ca m-am dus la tara la ai mei si, intr-o foarte relaxata dupamasa de duminica am inceput tulburelul de 2009, un beaujolais de Scorei, sat ale carui vii(cu expozitie nordica, atat cat permit boltile de peste curti) dau un vin rosu si cam acru.
da. am si votat
9 comentarii:
am zis io bine c-o sa balesc...iaca...inghit in sec...noroc c'am un pahar de fragutza fiarta la bord si nu is apta sa ma duc sa dau iama in frigider. si io votai..
mi-ai trezit pofte :D
cum ai facut mujdeiul?
si-ai pus tu apa in tava sau a lasat pestele?
dush, fraguta fiarta sa inteleg ca e un fel de vin de casa?
nu am pus deloc apa, e doar ce a lasat pastravul, care era foarte proaspat; am facut in cuptorul sobei cu lemne, care e foarte etans si merge un pic mai molcom, nu e agresiv si uscat ca cel de aragaz(am mai lasat vreun sfert de ora descoperit si s-a rumenit foarte putin, mai mult s-a inabusit). cu totul a stat la cuptor o ora.
mujdeiul? usturoi zdrobit bine, frecat cu sare mare, o lingurita de mustar, ulei, bulion de casa(un pic mai concentrat) si patrunjel verde taiat cat se poate de marunt
Frumoooooss!!! Gustooooss! Iar mămăliguța aia îmbietoare.... ce să zic? Nota 10 din partea juriului :)
Ah, ce bălesc și ioooooo!!! Trebe musai să-l combin pe taică-meu la un păstrăv la grătar weekendu viitor, că nu se mai poate :D
Na, că tot mă văitam pe la serviciu că aş mînca ceva bun şi nu ştiu ce... mi-a trebuit să intru aici să văd!!! Ooofff... şi mămăligă, şi peşte... şi mujdeeei. Aşa ceva!!! Noroc că se apropie pauza de masă şi îmi pot mînca liniştită salata :((
Orin... da o comanda la tatal Corinei ;)
un fel de delegatie ad hoc cum ar veni, o expeditie de recunoastere :D
Liaaa!!!
de tine stiam ca ai unde sa-ti potolesti poftele, traiasca tatal vulpe!
Tanti Jeni, bine ai venit pe coltar. daca la cantina se lucreaza in timpul saptamanii, la mine weekendul e de baza. hehe, pentru poze, food porn - vorba Lolei, aici de fata, ca in rest tin aparatul ascuns
Asa mai merje coane Mijule....
Asa mai merje...
iar cu beuajoleul de Scorei.... e clar.... profiti de rabdarea noastra...
:)
Nu-i a bună. Mie mi se face rău aici. O-ntind.
Trimiteți un comentariu