miercuri, 18 februarie 2015

Non recenzia unui film

Nu aveam de gând să mă uit la Fifty Shades of Grey prea curând, cred că, urmând exemplul Titanicului, îi venea vremea peste vreo 7 ani, dacă nu se va prafui într-atat până atunci, că nici pe torente n-o să mai fie găsit. Pentru că sunt dependent de facebook, vad acolo foarte multe recenzii(timesnewroman.ro, dilemaveche.ro, pana si mai puţin ajutatul hotinfo.ro-cronicipebune.wordpress.com, care, pentru ca am fost ispitit sa dau click pe linkul catre recenzia lui şi ce-am tras dupa primele 5 paragrafe, văzute mai mult fotografic, a ajuns în galeria -nu mi-l mai arăta vreodată-), şi, pe lângă recenzii, anunţuri ale celor din generaţia lui nr. 1 al meu cu vizionat 50 de umbre, sau că abia aşteptau să îl vadă.
Însă două poziţii, total opuse, m-au distrat în aşa măsura încât filmul ăsta va rămâne pentru mine interesant doar prin reacţiile pe care le inspiră(deşi, în alt plan de valori, un film cu nota 4 pe imdb.com nu poate genera reacţii la lumea pe care o citesc).
Prima reacţie e postarea unei prietene pe facebook:

Părinţilor de adolescenţi, ştiţi la ce filme stau copii la coadă să vizioneze? Am văzut zeci de posturi entuziasmate de fetiţe care urmau să meargă la 50 shades of grey. Să nu ne mirăm apoi!
să ne luăm ţara înapoi, zic eu
A doua e descrierea scurtă, tot pe facebook, a recenziei lui Marius Chivu:
Fifty Shades of Grey este mai pudic decît un videoclip cu Fuego. Ar trebui interzis celor peste 12 ani (sau celor care au făcut sex măcar o dată-n viaţa lor).
De urmărit şi clipul 5 Reasons Pornstars Hate 50 Shades of Grey, cu menţiunea ca 'hate' e un sentiment prea scump din punctul meu de vedere.

Deci, în cazul în care vă vine să mergeţi la acest film, propunerea mea e sa căutaţi Secretary, să vă faceţi comozi cât vedeţi filmul(Secretary, nu 50SOG), unde veţi întâlni multe feţe ale domnului Grey(căci, apropo, acesta este adevăratul domn Grey - James Spader), iar jocul lui Maggie Gyllenhaal face toţi banii(daţi pe băutură &...).