joi, 31 decembrie 2009

m-am trezit prea tarziu sa ii fac o poza lunii, am avut parte de un cer nebun, peisaj "creepy edgar alan poe&bacovia". plus ca in seara asta ne asteapta o eclipsa, vorba unui astronom - cerul ne face in seara asta un mare cadou, eclipsa de luna si luna albastra. asta pentru cei care o sa o vada, la Sibiu deja ploua si cerul e de smoala.

gata, ma duc sa dau jos ultima barba din anul asta, ma asteapta un revelion ca in liceu, adica s-a intamplat ca toti(baietii) care ne intalnim in seara asta sa fim fosti colegi de liceu.
bere si metal, yess!!!

Un an nou!

marți, 29 decembrie 2009

sâmbătă, 26 decembrie 2009

rulouri cu scortisoara, aproape cuiburi de viespi


dupa reteta gasita mai demult la Lola(detaliat la Roxana), am recidivat in ajun de craciun
din cauza ca mi s-a stricat un senzor de temperatura(adica un deget pe care l-am bagat in lapte sa vad cat de cald e) drojdia nu a lucrat cum trebuie si, cum am spus mai demult, unde stau acum am un cuptor cu bufeuri, care coace furios tot ce prinde - n-au iesit ca anul trecut; ok, la gust, combinatia de unt, zahar, scortisoara, nuci si stafide inecate in rom, a fost bestiala. asta daca trec de celelalte aspecte(un pic arse pe fund, un pic tari ...)

PS: bagate pentru 30 de secunde in cuptorul incins, sau in cuptorul cu microunde, sunt o companie extraordinara la o cana cu lapte sau la o cafea

no preview available


fara pretentii estetice

marți, 22 decembrie 2009

Vacanta, uiiiiiiiiii!!!

The attack of Advent Calendar


loll catz, un pic marsave(se faceau ca ar fi abandonate, beneficiind de compasiunea celui mic. dupa ce le-a... 'eliberat', au intrat pe sub poarta, la ele acasa)
dragostea de zapada

cu toate astea sunt momente in care de abia ii scot din casa. prea multa tehnologie in vacanta copiiilor, cand au un astfel de decor afara.

vineri, 18 decembrie 2009

Miju si Moju, o relatie cu scadenta

Scadenta e, dupa cum bine va puteti inchipuiti, aceasta saptamana. Desi relatia e permanenta, are termene clar stabilite pentru anumite activitati.

Au aterizat copiii cu bine, in plina iarna - din ploioasa Anglie, azinoapte au ajuns si in Sibiu, intamplarea face ca s-a oferit un unchi de al lor sa ii aduca din Bucuresti, oricum venea acasa pentru sarbatori, astfel nu am mai facut eu acest drum. Eram pregatit pentru expeditia asta, in fiecare iarna o fac, dar, multumesc de oferta, unchiule :)

Acum, bai mare, tensiune care dureaza de ceva vreme, ce sa puna mosu sub brad? unele sunt luate, dulciuri sunt, fructele vin proaspete(chiar daca acum se gasesc portocale pe toate gardurile, nu pot sa nu pun cateva fructe sub brad, deh... amintiri placute). Dar in afara de calculator, pe care il au tot timpul la dispozitie, cu ce jocuri vor ei, xbox si playstation, care sunt deja comune(multumita mamei lor, care in uk le-a asigurat demult aceste jocuri)... ce-ar putea sa mai aduca mosul? Carti in romana, sunt. Jucarii? unor copii de 9 si 11 ani? E o linie destul de sensibila, vorba englezului, pana la a fi acuzat ca ii dau inapoi cu varsta. Roboti, masini, arme de tot felul primesc de cand au inceput sa umble.

Dileme? bine-ati venit pe coltarul lui Miju :))
razgandeanu
nehotarici
etc...

Am intrat la Orin s-o intreb ce sa fac, dar, scriind, mi-am dat seama ca ar fi mai potrivit sa scriu aici. M-am mai razgandit eu cateva ore si pana la urma, ceea ce nu parea o solutie, a fost o rezolvare. I-am sunat pe pitici, cand erau inca prin B, si i-am intrebat ce i-au scris mosului. Mi-au raspuns fara pauza ca nu i-au scris inca, deci n-au cerut nimic. Foarte bine, problema rezolvata.
Si mai rezolvata o sa fie azi, cand o sa ii scrie :))

ps: dupa cum ii spuneam cuiva drag de planurile mele, pe care tot eu le faultez, mai am in buzunar la ora asta bani de un bilet la loto si un pachet de tigari - din perspectiva asta pot incepe sarbatorile, nu? hai mojuuuu!!! [aplauze, fluieraturi de incurajare]

luni, 7 decembrie 2009

ziua in care au taiat-o toti la tara

e azi
de dimineata a explodat o statie de reglare a gazului din Sibiu, urmarile fiind 7 raniti(sper ca sunt bine acum) si gazul a fost taiat in tot orasul. am simtit asta inca de la servici, cand am simtit ca nu se mai da caldura, plus discutii ca nu va fi gaz pana cel putin maine dimineata, vom fi nespalati si inghetati, se va reduce simtitor cantitatea si mai ales calitatea contactelor sociale, de diferite grade de intimitate. chiar ca e rece... brrrr!!!
tot sibiul se incalzeste cu gaz, toata lumea are minicentrale de apartament, cu cateva exceptii, cei care au centrale pe lemne. sau cei care n-au deloc?
spectrul mancatului din frigider, sau alte uscaturi reci, ne-a cam pus pe ganduri, iar cel al nespalatului sau al dormitului infofoliti si cu sosete de lana ne-a dus cu multi ani in urma, intr-o epoca pe care o credeam uitata. am auzit pe strada, pe drumul catre casa discutii de genul: si resourile le-am aruncat, ori le-am dus la tara. alternativa unei cine incalzite la cuptorul cu microunde nu ii incalzeste pe romanii obisnuiti cu mancare gatita traditional. vorbind azi cu o prietena stabilita in bucuresti, i-am zis sa vada ce mai face azi mama ei, recunoscuta pe langa faptul ca e o mare doamna, pentru cat de bine gateste; i-am zis asta adaugand: intreab-o daca nu cumva avea ceva in cuptor! tiii, ce griji aveam eu la ora aia.

gata, joaca cu frigul de apartament s-a gatat. acum, la 9 seara, cea mai mica flacara a aragazului meu palpaie incetisor, cam ca o candela, sper ca pana ma pun in pat, ideea ca mi-a fost amenintat confortul sa fie departe, uitata.

sibieni, intrati in calduri!!!

marți, 1 decembrie 2009

advent, ceva cu scortisoara...

si La Multi Ani! romanilor :)

acel ceva cu scortisoara nu arata cat gusta; hmmm, ma cam balbai.
maine, daca apuc, o sa pun si reteta, deocamdata ma retrag sa visez frumos, cat imi mai miros mainile a rom, scortisoara si altele...

update cu reteta, nenumita, sa nu se interpreteze:
*v-am zis ca am o problema cu proportiile, ca exagerez tot timpul cantitatile?
- 1 kg grau decorticat(arpacas) pus in 2,5 litri apa care fierbe, lasat pana da in clocot, desi poate fi luat de pe foc atunci, pus capacul, bagat oala in patura 24 de ore; n-a mai ramas nici o picatura de lichid si graul avea o consistenta placuta, se simtea foarte bine granulatia, bob cu bob(eu am exagerat un pic, l-am lasat ceva mai mult ca n-am fost gata cu restul ingredientelor)

- nuca, nu stiu cat a fost, oricum peste 300 grame, curatata, amestecata cu vreo 100 grame migdale maruntite, prajita un pic pe flacara in tava si apoi zdrobita cu sucitorul(iese un pic de fum, ca nuca e grasa, dar rezultatul e demential)

- stafide, peste 300 grame, aruncate in apa fierbinte cat sa le acopere bine si uitate acolo cateva ore(ca mai avem si altceva de facut)

- miere, multa - a fost singurul indulcitor folosit; sa zicem pusa dupa gustul fiecaruia

- scortisoara, rom, la fel, dupa posibilitati sau gust; rom nu e niciodata deajuns, va zic din proprie experienta, esenta am pus o sticluta de 75 ml si inca o fiola foarte concentrata, nu mai stiu de unde o am, plus cateva gaturi bune dintr-o sticla de rom adevarat, adus de prin germania

toate astea amestecate si lasate peste noapte sa se patrunda aromele...

aaa... asta nu e o coliva, daca v-ati dus cumva cu gandul la ea, ca nu stiu cine e pomenit, mai mult decat doamna mea care, tinand post, a zis ca vrea ceva dulce. mda...